ROTTERDAM - ARCHITECTUUR & LE Workshop 24 - 26 April

Het Manhattan aan de Maas. . Dat is wat veel internationale websites deze stad noemen!

Als u zich wil bekwamen in architectuurfotografie, is dit de beste locatie. We fotograferen verschillende speciale gebouwen en bruggen en leren hoe dit te benaderen. Leer hoe u uw eigen visie op dit onderwerp kunt ontwikkelen en hoe u dit kunt uitdrukken in de nabewerking. Hiervoor voegen we  hier 's avonds 2 seminars aan toe. De eerste over architectuur, hoe te zien en we behandelen enkele architecten. De volgende dag meer uitgebreid over een aantal nabewerkingstechnieken die u hiervoor kunt gebruiken.

 

De hier getoonde foto bvb is van een van mijn studenten Petra Ballings

 

Prijs: Euro 490 pp (borg Euro150). 4 plaatsen op basis van bezetting van een eenpersoonskamer

 

 

Prijs is exclusief reizen van / naar Rotterdam of eten tijdens de workshop.

Als bezoekers een niet-fotograafpartner mee willen nemen naar Rotterdam, neem dan contact met ons op en wij regelen een gereduceerde prijs om de kosten voor die persoon te dekken.

MINIMALISTISCHE MODERNE ARCHITECTUUR – LONDON 06-08 MEI

Moderne architectuur leent zich uitstekend voor minimalistische monochrome fotografie. Deze workshop is bedoeld om deelnemers te helpen, niet alleen betere foto's te maken op een aantal van de meest spectaculaire locaties voor moderne architectuur, maar ook om te laten zien hoe deze beelden kunnen worden afgewerkt om de meest dramatische zwart-wit interpretaties te creëren . We zullen oefenen in ” lange sluitertijd”  fotografie en vervolgens, middels helderheidmaskers technieken, in Photoshop demonstreren hoe de foto’s om te zetten in krachtige en opvallende monochrome afbeeldingen. 

Ons hotel is in London . We fotograferen van het Olympisch Park, Canary Wharf, de South bank van Tower Bridge naar Tate Modern en  natuurlijk "The City". 

's Avonds hebben we twee seminaries, één over “ architectuur fotografie en Long Exposure-technieken” en één over "licht maskers". Deze workshops zijn een geweldige kans om niet alleen je fotografische techniek te verbeteren, maar ook om je post-processing vaardigheden verder op te bouwen en beelden te creëren die een hoog dramatische en modernistische stijl combineren. (Er is geen diepgaande voorkennis van Photoshop vereist)

 

Max 8 plaatsen. Prijzen: Londen 12-14 april:  560 Euro pp (voorschot 250 Euro), hotel inclusief

De kosten zijn exclusief reizen van en naar Londen of eten tijdens de workshops. Als deelnemers een niet-fotograaf-partner willen meenemen, neem dan contact met ons op en wij regelen een prijs voor de partner om de kosten te dekken.

Workshopleiders zijn Tom Peck en Noel Baldewijns. Workshop wordt in 2 talen gevoerd Eng & Ned

Normandie & the Opaal kust - Zondag 21st – Vrijdag 26th June (6 nights)

De krijtrotsen die we zo veel associëren met de zuidkust van Engeland hebben eigenlijk hun prachtige tegenhanger in Noord-Frankrijk.

 

Deze workshop met 2 centra neemt ons mee naar enkele van de meest verbluffende kustlijnen aan deze zijde van het kanaal.

 

De eerste 3 nachten zijn gebaseerd in nabij Cany Barville met zijn klassieke Franse kasteel. We bezoeken in Etretat, Saint Pierre en Grandes Dalles. Onze locatie ligt dicht bij een van de mooiste steden in heel Frankrijk - Honfleur, en dit geeft ons ook de mogelijkheid om twee spectaculaire bruggen te fotograferen: de Pont Du Normandie en de Pont de Tancarville.

 

Dag 4 en 5 verhuizen we naar de Opaalkust tussen Calais en Boulogne. We bezoeken de uitgestrekte zandstranden en kliffen van Cap Blanc Nez en Gris Nez, het 17e-eeuwse zeefort in Embleteuse en ten slotte de mosselbanken en kliffen bij Wissant en Audreselles.

 

Dit is een kans om een ​​breed scala aan afbeeldingen in verschillende stijlen te maken - lange belichtingen op de stranden, dramatische uitzicht op de kliffen, gedetailleerde foto's in de stadshavens en minimalistische foto's van enorme hangbruggen.

 

Prijs: Euro 920. 3 plaatsen max. Kosten gebaseerd op het delen van een tweepersoonskamer. Single supplement Euro 230.

Reizen: Zelf rij ik naar Normandië. Ophalen onderweg is mogelijk vanuit Lummen. Neem contact op  voor meer informatie. .

PARIJS: MODERNISTISCH "LA DÉFENSE" EN NOSTALGISCHE SEINE BRUGGEN 13 – 15 SEPTEMBER 2020 - Nog 5 plaatsen beschikbaar

January 01, 2020

Parijs is een prachtig fotogenieke stad met een lange geschiedenis van beroemde fotografen: Eugene Atget, Robert Doisneau en natuurlijk Henri Cartier-Bresson om er maar een paar te noemen. 

We zullen 3 delen van Parijs in detail behandelen om een gevarieerde en onderscheidende fotografische smaak van deze stad weer te geven. Op vrijdag maken we beelden van de prachtige bruggen over de Seine: de “Pont Neuf”, de “Pont des Arts” en de “Pont de Bir-Hakeim”, dicht bij de Eiffeltoren (die we natuurlijk ook bezoeken!).  Op zaterdag fotograferen we de ultramoderne wijk Le Défense: “La Grande Arche” en de stadsarchitectuur. Een geweldige plek voor lange sluitertijd techniek te beoefenen omzo uw luchten te vervagen achter glinsterende moderne kantoorgebouwen. 
Zondagmorgen gaan we naar het Louvre en verschillende andere locaties om de moderne en klassieke architectuur, zo typerend voor Parijs, naast elkaar te plaatsen.

Max 8 plaatsen. Prijzen: Parijs 13-15 september:  560 euro pp (voorschot 250 euro ). Single supplement 60 Euro.

Accommodatie vindt plaats in het Novotel (of vergelijkbaar hotel) in La Défense. Prijs is ontbijt inbegrepen doch exclusief reis naar / van Parijs, Als deelnemers een niet-fotograaf-partner willen meenemen, neem dan contact met ons op en wij regelen een prijs voor de partner om de kosten te dekken.


Workshopleiders : Noel Baldewijns. Workshop wordt in 2 talen gevoerd Eng & Ned:  

Please reload

Noel Baldewijns Photography  | Tessenderlo  |  Belgie | noel.baldewijns@gmail.com

  • Twitter Classic
  • Facebook Classic